الهه امتی؛ امیر رضا اصنافی؛ سید جواد قاضی میرسعید
چکیده
هدف: هدف از این مطالعه تعیین وضعیت کیفیت وبسایتهای سفارتخانهها و ترسیم روابط شبکهای پیوندی آنهاست.
روش شناسی: این مطالعه از نوع کاربردی است و با استفاده از روشهای پیمایشی و وب سنجی انجام شده است. جامعه آماری شامل 145 وبسایت سفارتخانه بود. ارزیابی با استفاده از ابزار ارزیابی کیفیت وبسایتها (WQET) و نرم افزار Webometric ...
بیشتر
هدف: هدف از این مطالعه تعیین وضعیت کیفیت وبسایتهای سفارتخانهها و ترسیم روابط شبکهای پیوندی آنهاست.
روش شناسی: این مطالعه از نوع کاربردی است و با استفاده از روشهای پیمایشی و وب سنجی انجام شده است. جامعه آماری شامل 145 وبسایت سفارتخانه بود. ارزیابی با استفاده از ابزار ارزیابی کیفیت وبسایتها (WQET) و نرم افزار Webometric Analyst 2.0 انجام شد. همچنین پایایی ابزار اندازه گیری حاضر آلفای کرونباخ 95% بود که پایایی بسیار بالایی را نشان داد. دادههای به دست آمده با استفاده از فرمول درجه کیفیت و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند.
یافته ها: نتایج یافتهها نشان داد که از 145 وبسایت سفارتخانه مورد بررسی، 131وبسایت سفارتخانه در درجهبندی کیفیت عالی و قابل اعتماد، 14 وبسایت سفارتخانه نیز در درجهبندی کیفیت بسیار خوب، رتبه بندی شده بود. بالاترین رتبه در درجهبندی کیفیت عالی شامل سفارت خانه لیبی – طرابلس (82) و سپس مجارستان – بوداپست(80) و هند- لاهه(80) بود. پایینترین کیفیت مربوط به وبسایت سفارتخانه افغانستان- جلال آباد بود.
نتیجه گیری: بر اساس یافته ها طراحان وبسایتها تا حدودی به معیارهای کیفیت وب سایتهای سفارتخانهها توجه داشتند، اما در ایجاد روابط شبکهای هیچگونه توجهی نداشتند. از آنجا که وبسایت سفارتخانهها منبع اطلاع رسانی مهمی برای بسیاری از افراد محسوب میشود مسئله کیفیت و روابط شبکهای آنها بسیار حائز اهمیت هستند، در مجموع توصیه میشود که طراحان وب سایت ها تمرکز خود را معطوف به معیارهای کیفیت و نیز ایجاد روابط شبکهای پیوندی نمایند.