مریم شمسایی؛ فریبا نظری
چکیده
هدف: هدف این پژوهش بررسی موانع انتقال دانش از مسئولان بخشها به پرسنل تازهکار و طرحی در محیط بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بر اساس الگوی ژولانسکی است.
روششناسی: پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر نوع، توصیفی است که با رویکرد علّی انجام شده است. جامعهی آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بوده ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش بررسی موانع انتقال دانش از مسئولان بخشها به پرسنل تازهکار و طرحی در محیط بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بر اساس الگوی ژولانسکی است.
روششناسی: پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر نوع، توصیفی است که با رویکرد علّی انجام شده است. جامعهی آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بوده و نمونه پژوهش شامل 220 نفر از کارکنان بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر بهروش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامهی محقق ساخته طراحیشده براساس پژوهش ژولانسکی (1996) بوده است. پرسشنامهی مورد استفاده در پژوهش شامل چهار مؤلفهی منبع دانش، دریافتکنندهی دانش، بافت سازمان و خصوصیات دانش است. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آزمون T تکنمونهای جهت پاسخگویی به سؤالات و آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون به منظور سنجش فرضیههای تحقیق استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان می دهد که سطح معناداری رابطه چندگانه بین متغیرهای پیشبین منبع دانش، دریافتکنندهی دانش، خصوصیات دانش و بافت سازمانی با انتقال دانش 000/0 شده و آزمون مورد نظر معنادار و همبستگی چندگانه متغیرهای فوق با ضریب 345/0 تأیید شد.
نتیجه گیری: بهطورکلی نتایج این پژوهش نشان میدهند که از بین منبع دانش، دریافتکنندهی دانش، خصوصیات دانش و بافت سازمانی؛ این منبع دانش بوده است که رابطهی بیشتری با انتقال دانش داشته و توجه بیشتری را نیز از سوی محققان به خود اختصاص داده است. لذا، انجام پژوهشهای بیشتر و منسجمتر در مورد هر یک از موارد مطرح شده توصیه میشود.