علم سنجی
مصطفی قناد؛ محمد عرب مازار یزدی؛ محمدحسین صفرزاده بندری؛ رضا حصارزاده
چکیده
هدف: پژوهش حاضر به دنبال بررسی الزامات شیوهنامه ارزیابی و رتبهبندی نشریات علمی شامل درج سالانه اسامی داوران، عضویت ایشان درپایگاههای بینالمللی و توزیع جغرافیایی وسازمانی آنها میباشد. همچنین به بررسی ترکیب داوران از حیث جنسیت، تخصص (رشته تحصیلی) و رتبه علمی پرداخته شده است و در انتها، داوران مشترک در میان مجلات شناسایی شده ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر به دنبال بررسی الزامات شیوهنامه ارزیابی و رتبهبندی نشریات علمی شامل درج سالانه اسامی داوران، عضویت ایشان درپایگاههای بینالمللی و توزیع جغرافیایی وسازمانی آنها میباشد. همچنین به بررسی ترکیب داوران از حیث جنسیت، تخصص (رشته تحصیلی) و رتبه علمی پرداخته شده است و در انتها، داوران مشترک در میان مجلات شناسایی شده و به بیان این موضوع پرداخته شده است که نشریات علمی در رشته حسابداری، چه نسبتی از مقالات منتشرشده را به داوران خود اختصاص دادهاند.
روششناسی: روش پژوهش پیمایشی- توصیفی است و برای گردآوری دادهها از سیاهه وارسی استفاده شده و تحلیل یافتهها با رویکرد علمسنجی و ارزیابانه صورت گرفته است جامعه آماری، 19 نشریه حسابداری معتبر وزارت عتف میباشد.
یافتهها: یافتهها حاکی از آن است که 17 مجله از 19 مجله(90%) نسبت به درج سالانه اسامی داوران دروبگاه اقدام کردهاند. کمتراز 10% داوران در پایگاه پابلونز نمایه شدهاند. 28 استان و 107 دانشگاه در گروه داوران نماینده دارند. بالغ بر 52% داوران استادیار،32% دانشیار و12% استاد میباشند. مشارکت زنان 27% و 93% داوران متخصص حسابداری بودهاند. در مجموع بالغ بر 231 مقاله از 622 پژوهش منتشرشده درسال 1400 توسط گروه داوران (37%) بوده است. بررسی داوران مشترک نشان داد که زهره حاجیها باعضویت درگروه داوران 14 مجله بیشترین همکاری را داشته و در مجموع 1364 کرسی داوری توسط 492 فرد تکمیل شده است.
نتیجهگیری: وضعیت داوران در نشریات حسابداری نشانگر وضعیت مطلوبی نیست که امید است با سیاستگذاری اصولی و رعایت استاندارها توسط مسئولین ذیربط، بتوان در آینده وضعیت مطلوبتری فراهم شود و نهایتاً منجر به افزایش کیفیت مقالات منتشرشده و توسعه علم و دانش حسابداری گردد.